Activiteiten

Naast de wekelijkse groepsbijeenkomsten heeft Jong Nederland Baarlo ook een aantal activiteiten buiten het 'gewone' programma.

Een aantal wordt door ons zelf georganiseerd maar ook door Jong Nederland Limburg (JNL) of door het district waar de vereniging bij hoort. Onze vereniging hoort bij het district "La Grande District du Nord". Hier horen 6 verenigingen bij: Baarlo, Maasbree, Egchel, Helden, Panningen, Grashoek.

Om je alvast een kleine indruk te geven hebben we een aantal van deze activiteiten uitgewerkt.

 

Zomerkamp

Een van de hoogtepunten elk jaar is toch wel het zomerkamp. In 2021 gaan we naar:

 

Zeeland

zaterdag 31 juli tot en met zaterdag 7 augustus 2021

meer informatie op de pagina voor het zomerkamp

 

Weekendkampen en Proefkamp

Gebruikelijk gaan de jongste 2 groepen elk jaar vóór het zomerkamp eerst op proefkamp om kennis te maken met het "op kamp gaan". In 2021 zullen dit de jongste 3 groepen zijn: De Floddertjes, de Marshmallows en Krangsöm. Datum 2021 : 23-24-25 april 2021 (onder voorbehoud).

 

De andere groepen gaan 1-2x per jaar op weekend, afhankelijk van leeftijd. Daarbij verschilt locatie en datum per groep, zodra deze zijn vastgesteld informeert de groepsleiding jullie hierover.

Verdere activiteiten

SINTERKLAAS

Voor de jongste 2 groepen is er een sinterklaasmiddag.

 

KOEBERGBAL

Vastelaovend bij Jong Nederland Baarlo, mét uitroepen van eigen prins, prinses & raad van 11.

 

MAXIORENDAG

De maxiorendag is een dag voor de kleinste groepen. Deze dag wordt per district georganiseerd en is ieder jaar bij een andere vereniging. Vooraf worden de kinderen in teams aangemeld (jongen, meiden of gemengd). Deze dag is meestal in twee delen: een gedeelte tocht en een gedeelte sport en spel met tussen de middag natuurlijk even tijd voor een boterham en wat lekkers.

 

JUNIORENTOERNOOI

Het juniorentoernooi wordt door alle districten georganiseerd voor de bijbehorende verenigingen.   Ieder jaar is er een andere vereniging per district aan de beurt voor de organisatie. Omdat het een toernooi voor de wat oudere leden is, is er ook een overnachting. Zo is er dan ook een avondactiviteit. De kinderen van JN Baarlo worden door de eigen leiding in teams ingedeeld (jongens, meiden of gemengd). In deze 3 categorieën wordt ook beoordeeld, want de beste teams gaan door voor de provinciale titel tijdens het provinciaal juniorentoernooi. Tijdens het toernooi zijn er activiteiten in het kader van sport en spel, creativiteit en buitenleven.

 

NIGHT OF/AT.....

De Night of/at ... is een boeiende avondactiviteit op een bijzondere locatie met een wisselend thema. Zo was er eerder al een Night of Science, Night at the Museum en Night of Action. 

Eerdere edities van de Night of/at ....

2020  -  Night of Action bij The Portal Action House in Sevenum
2019  -  Night of Travel & Adventure bij Wereldpaviljoen in Steyl
2017  -  Night of Action in klimcentrum Rocca in Gulpen
2016  -  Night of Science in Continium Discovery Center in Kerkrade
2015  -  Night of Action bij Snowworld en Minli in Landgraaf 
2014  -  Night at the Museum bij Limburgs Museum in Venlo 
2013  -  Night of Science bij Ithaka in Tegelen 
2012  -  Night of Science in Continium Discovery Center in Kerkrade

 

KIDSPARTY

Op een speelse manier het buiten zijn en het beleven van de natuur stimuleren. 

 

MOONWALK

De Moonwalk is een nachtelijke hike voor de senioren die gelopen wordt met bepakking. De tocht voert langs akkers, weilanden, bossen, beken en is ongeveer 20 kilometer lang.  Tijdens de hike kom je verschillende posten met survivalachtige doe-opdrachten tegen. Diep in de nacht arriveer je op de overnachtingsplaats, daar bouw je je puptentje op. Er wordt gelopen in kleine groepjes van drie of maximaal vier deelnemers inclusief leiding. De Moonwalk is al jaren een vast programmaonderdeel op de kalender van Jong Nederland Limburg.

 

OUTDOORDAGEN

Tijdens de Outdoordagen in Swalmen krijgen de leden van JongNL (groep 6, 7, 8 bo en klas 1 vo) de kans om hun beste sportieve been voor te zetten. Dit jaar weer een gevarieerd programma met een bezoek aan Fort Inca, klimmen en trapezesprong, teamspelen, touwbruggen en het GPS/kompasspel. De locatie is bij Break Out Evementen in Swalmen aan de Rijksweg.

 

SURVIVAL

De survival is een stoere activiteit middenin de Belgische Ardennen voor leden vanaf de derde klas van het voortgezet onderwijs. Een weekend lang met je groep in de Ardennen, deelnemen aan diverse spectaculaire survivalactiviteiten: vlottentocht op de Ourthe, ruig ATB-fietspascours, apenbrug-tokkelen-hillwalk, touwparcours-klimmen-abseilen. In de sfeervolle blokhut is er voldoende ruimte voor een gezellige avond. Overnachten gebeurd in de een van de slaapzalen of in de tipi's.

Vervoer bij activiteiten

Bij activiteiten als Klein Zwitserland, weekendkampen, districtactiviteiten e.e.a. worden de ouders verzocht om de kinderen zelf op het afgesproken tijdstip naar plaats van bestemming te brengen.

Wanneer ouders / leiding het vervoer van de leden mee verzorgen, dienen zij er uiteraard voor te zorgen dat hun auto W.A. verzekerd is en er voldoende gordels (ook op de achterbank) aanwezig zijn. Ook moeten zij een inzittendenverzekering hebben.

Dat verkeersregels en maximumsnelheid in acht genomen moeten worden is natuurlijk vanzelfsprekend.

Het staat buiten kijf dat eventuele verkeersboetes door de betreffende chauffeur zelf betaald moeten worden.