Update COVID-19 & groep draaien

Waar we enige tijd geleden de leden per mail informeerden dat we voorlopig geen groep zouden draaien in verband met de omstandigheden, gloort er nu toch wat licht. Jong Nederland is namelijk ook aangemerkt als een aanbieder van buitensport-activiteiten! We hebben dus officieel groen licht om binnenkort weer van start te gaan!

Dat kan echter niet zomaar. De richtlijnen vanuit de RIVM en de voorschriften vanuit de Gemeente/Veiligheidsregio zijn leidend. De voorschriften vanuit de Veiligheidsregio zijn op 28 april met ons gedeeld en we kijken momenteel hoe we dit vorm kunnen geven, o.a. op het punt van maximale groepsgrootte. Een noodzakelijke voorwaarde is ook de inzetbaarheid van onze vrijwillige leiding.

In eerste instantie zal dit zijn voor onze groepen t/m 12 jaar, de Maxioren en Junioren (Marshmallows, Krangsöm, Grizzly's, Bengels en de Kwaekers).

Graag zouden we de Senioren (13+) ook weer met hun groepen bij elkaar laten komen, ook voor deze leeftijdscategorie zouden de groepsbijeenkomsten een welkome afleiding zijn, maar gezien de aanvullende beperkingen die voor deze leeftijdscategorie van toepassing zijn zien we daartoe nog geen passende gelegenheid.

Zodra er duidelijkheid is over of en hoe we hier invulling aan kunnen geven zal nadere informatie volgen per mail.